‘Gezonde’ paaseitjes. Welke zijn dat en wat zijn de effecten?

Chocolade is onder andere gemaakt van cacaoboter en cacaomassa uit de cacaoboon. Deze boon is rijk aan antioxidanten in de vorm van flavonoïden en gezonde mineralen als magnesium, tryptofaan en anandamide. Er is alleen één maar…die ‘flavonoïden’ bevinden zich in rauwe cacao. Zodra chocolade verhit wordt gaan er een hoop gezonde stoffen verloren. Hoe kun je dan toch genieten van gezonde chocolade? Je zou dan eigenlijk opzoek moeten naar rauwe chocolade in bv natuurvoedingswinkels. Tot op heden zijn wij de rauwe paaseitjes helaas nog niet tegengekomen. Jij al wel?

Duits onderzoek, gepubliceerd in het ‘Heart Journal’ in 2010 raadt aan om niet meer dan 200 gram pure chocolade (82%) per week te eten om de positieve effecten ervan te ondervinden. Een klein paaseitje is ongeveer 12 gram. Dat houdt dus in dat je er bent veel van kunt eten mits je maar onder de 200 gram blijft.

Conclusie? Het gezondheidsvoordeel van chocolade in de vorm van repen is door verhitting grotendeels verloren gegaan. Eet je minder bewerkte rauwe chocolade? Houd je dan aan de 200 gram per week.